Het is altijd grote drukte op de Renessedag, zoals ook op deze foto van vorig jaar is te zien. Toeristen, Renessenaren en mensen van elders op het eiland wippen langs
Volledig scherm
Het is altijd grote drukte op de Renessedag, zoals ook op deze foto van vorig jaar is te zien. Toeristen, Renessenaren en mensen van elders op het eiland wippen langs © Dirk Jan Gjeltema

Renessedag gaat niet door: ‘Ondernemers kunnen nu geen cadeaus weggeven’

RENESSE - Renessedag 2020 gaat door de coronacrisis niet door. Na 33 jaar wordt het feestje dat kerk, voetbal- en tennisvereniging jaarlijks gezamenlijk in Renesse optuigen een jaar overgeslagen. De nieuwe editie staat al genoteerd: zaterdag 15 mei 2021. 

,,We hebben dit besluit met pijn in ons buik genomen", zegt mede-organisator Miranda Bouwman. ,,Maar uiteindelijk is maar één ding belangrijk en dat is ieders gezondheid.” Hoewel het nog even duurt voor het Renessedag zou zijn, dit jaar zou het 23 mei worden gehouden, heeft de organisatie de knoop nu al doorgehakt. 

Corona heeft een enorme impact

,,Renessedag wordt altijd groot gesponsord door ondernemers in Renesse. Maar corona heeft zo'n impact hier. Wij kunnen als organisatie nu niet verwachten dat ondernemers cadeaus gaan weggeven. Dus hoe vervelend ook dan neem je toch een verstandig besluit.” Daarmee komen ook de twee ophaalrondes te vervallen die standaard vóór de Renessedag worden gehouden. Dan worden spulletjes voor de rommelmarkt opgehaald.

Kerk, tennis en voetbal moeten het dit jaar zonder de opbrengst doen.