Volledig scherm
Echte Spaanse tapas komt er op het menu © John van Aken.

Renesse krijgt een nieuwe tapasbar

RENESSE - Met Pinksteren opent horecaondernemer John van Aken zijn nieuwe tapasbar La Brasa y mas aan de Hogezoom, naast Bowling Renesse en boven Zilt. Van Aken stopt eind november dit jaar met Hotel Brasserie Burgh. ,,In Renesse gaat het gebeuren.”

La Brasa y mas (tapas en meer) wordt de zevende horecazaak voor John van Aken. Voorheen had hij aan de Costa Blanca in Spanje ook een horecazaak. Zijn vrouw is Spaans. ,,Ik ken het Spaanse eten. Daar ga ik Renesse, en de Duitse toeristen, aan laten wennen. We gaan bijvoorbeeld stoofpotjes, toast tortilla en echte Spaanse ham serveren.”

Vaste gasten van Hotel Brasserie Burgh hoeven niet te vrezen. De gerechten op die kaart gaan mee. Kok Dennis Jansen en een collega blijven die zaak tot eind november draaien. ,,Tot die tijd draai ik dus twee zaken. Druk, maar het kan. Ik heb het geluk dat mijn personeel kan switchen tussen de twee zaken. La Brasa wordt dus iets meer dan alleen een tapasbar, de vleesspiezen en entrecotes blijven.”

Van Aken ziet de jammerlijke terugloop aan winkels en toeristen in Burgh-Haamstede. ,,Ik volg de plannen van Renesse. Daar gaat het gebeuren.”      

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement