Volledig scherm
Renesse vulde zich zaterdag met muzikanten. © Ernesta Verburg

Renesse heeft hét dweilbandfeest van Zeeland

RENESSE - Nu is het in Renesse altijd al dringen geblazen op een zomerse zaterdagmiddag, maar afgelopen weekend kon je er helemaal over de koppen lopen. Het was Festival aan Zee, hét dweilbandfeest van Zeeland.

,,Moet je nou toch kijken wat ze allemaal hebben opgebouwd. Dit is nou Renesse." Glunderend zit Martha Schoonaard op een bankje om zich heen te kijken. Haar man houdt zijn ogen op het podium gericht. ,,Hans is helemaal gek van deze muziek. Als we in Duitsland zijn, gaan we ook altijd luisteren."

Volledig scherm
Martha en Hans Schoonaard, fans van het eerste uur. © Ernesta Verburg

Zelf vindt Martha het ook mooi. Ze wijst naar haar tappende voeten. ,,Je gaat automatisch meedoen hè? Dat is het leuke. De muziek is gezellig. Gisteravond waren we er ook. En morgen gaan we weer. De zondag is helemaal een gekkenhuis. Dan klimt de man van de ijssalon ook altijd op zijn dak om mee te trommelen."

Volledig scherm
Ook muzikanten houden wel eens pauze. © Ernesta Verburg

Thuiswedstrijd

Dit soort reacties, daar doet Frenk de Feiter het voor. De trommelaar van Liever ier as tuus speelt vandaag een thuiswedstrijd, nota bene in zijn eigen Renesse. ,,En voor ons muzikanten is dit feest even gezellig als voor het publiek. Het is weer een topdag."

Volledig scherm
Frenk de Feiter, trommelaar bij Liever ier as tuus. © Wendy Wagenmakers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement