Volledig scherm
Martine Wakkee (links) tussen de kinderen van Mama Joyce in het tehuis in Paramaribo. © Martine Wakkee

Reisbureau in Zierikzee laat schoolbus in Paramaribo rijden

ZIERIKZEE - Busbedrijf van Oeveren in Zierikzee bestaat dit jaar op de kop af negen decennia. Een perfecte aanleiding om een mooi cadeau weg te geven, bedacht manager Martine Wakkee van het eigen reisbureau. Van iedere reis die in december wordt geboekt bij Travel XL Van Oeveren, stort zij 15 euro in een potje. ,,En gaat de reis naar Suriname, dan verdubbelen we die donatie."

De klant merkt daar helemaal niets van, benadrukt Wakkee. ,,Ik zie het persoonlijk ook als een stukje bewustwording. Voor ons is het zó vanzelfsprekend om op de bus te stappen. En als hij even wat later komt, of er valt zelfs een rit uit, dan is de wereld te klein. Dat begrijp ik ook wel als je daarvan afhankelijk bent. Maar in Suriname (en in andere landen speelt dat natuurlijk ook, maar je kan nu eenmaal niet alles tegelijk...), moeten kinderen soms een half uur tot drie kwartier lopen naar school, omdat ze hélemaal niet met de bus kunnen. Terwijl het autoverkeer vlak langs hen heen raast. Ze rijden daar als debielen!"

Tehuis

Volledig scherm
Mama Joyce trekt zich het lot van kansarme kinderen in Paramaribo aan en geeft hen een veilig dak boven het hoofd. © Martine Wakkee

Wakkee richt haar aandacht specifiek op het tehuis van Mama Joyce in een buitenwijk van Paramaribo. De schoonmaakster trekt zich het lot aan van kansarme kinderen en geeft hen een veilig dak boven het hoofd. De Nederlandse JAfoundation ontfermde zich vervolgens weer over het initiatief van Mama Joyce. De organisatie (met cabaretier Jörgen Raymann als ambassadeur) zamelde geld in om het bouwvallige huis op te knappen en ondersteunt het huishouden door de twaalf kinderen regelmatig van eten en kleding te voorzien. Het gaat om kinderen van zes tot zestien jaar, die er doorlopend wonen.

In oktober bracht de Zierikzeese reisbureaumanager een bezoek aan het tehuis van Mama Joyce.

Lees het hele verhaal vrijdag in de PZC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement