De openingshandeling door mevrouw Van der Haven.
Volledig scherm
De openingshandeling door mevrouw Van der Haven. © Strandreddingsbrigade Westerschouwen

Reddingsbrigade Westerschouwen eert hoogbejaarde oprichtster

BURGH-HAAMSTEDE - Toen meneer en mevrouw Van der Haven een halve eeuw geleden in Westerschouwen neerstreken, waren zij de enigen met een zwemdiploma. Vandaar dat zij indertijd de basis legden van wat zou uitgroeien tot de reddingsbrigade. Om het echtpaar te eren, heeft de brigade haar nieuwe stalling- en trainingslocatie naar hen vernoemd.

Het was mevrouw Van der Haven zelf die het lint doorknipte bij de opening van het nieuwe thuishonk van Strandreddingsbrigade Westerschouwen. Bijna dertig jaar na de oprichting is haar naam terug bij de organisatie.

De nieuwe locatie waar de lifeguards hun auto, boten en waterscooters opslaan, ligt in Burgh-Haamstede. Waar precies, willen zij omwille van veiligheid liever niet aan de grote klok hangen. ,,Maar we zijn er heel blij mee", aldus voorzitter Jesse van Meggelen. ,,Voorheen lag ons materiaal bij de gemeentewerken in Zierikzee. Nu hebben we ons eigen plekje, dat de gemeente voor ons huurt.”

Tijdens het feestje zijn vrijwilligers Yvonne van Spil, Eddy van Well en Cris Amende benoemd tot lid van verdienste voor hun jarenlange inzet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement