Volledig scherm

Recreatieschap breekt met Bert Kranendonk van Inspiratiecentrum

SCHARENDIJKE - Ondernemer Bert Kranendonk van het noodlijdende Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam moet vertrekken.

Het bestuur van het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta heeft besloten de samenwerking te beëindigen, aldus bestuurswoordvoerder wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee. Wat er precies aan de hand is, blijft ook voor het schap gissen. Kranendonk reageert vooralsnog niet op telefoon en mail, zegt Daniël Bakker van Groenservice Zuid-Holland (GZH), dat het dagelijks beheer voert over de Grevelingen.

Tollenaar bevestigde donderdagavond in de gemeenteraad dat het Inspiratiecentrum kampt met financiële problemen en 'het algemene beeld niet rooskleurig is'. Door te breken met de ondernemer kan het Inspiratiecentrum een nieuwe weg inslaan. "Er valt meer van te maken", meent de wethouder. "We gaan met hernieuwde energie een hernieuwde invulling geven aan de activiteiten." Een doorstart is zeker ook van belang in verband met de Europese miljoenensubsidie voor de totstandkoming van het centrum. Bij een fiasco zou die steun wellicht moeten worden terugbetaald door de deelnemers in het schap. Dat zijn naast de gemeente Goeree-Overflakkee, de gemeente Schouwen-Duiveland en de provincies Zeeland en Zuid-Holland.