Volledig scherm
De Zierikzeese rapper DeMozah maakt kans op De Grote Prijs van Nederland, een muziekprijs die voor artiesten als Typhoon en Ali B de opstap naar groot succes is geweest. © Lex de Meester

Rapper DeMozah grijpt naast Grote Prijs van Nederland

ZIERIKZEE De Zierikzeese rapper DeMozah is niet door naar de finale van de Grote Prijs van Nederland. Maar Moechtar Koelijev - zoals hij in het echt heet - gaat niet bij de pakken neerzitten.

Voor verschillende Nederlandse artiesten, zoals Ali B, Typhoon en Brainpower betekende de muziekwedstrijd hun doorbraak. Maar dat vooruitzicht lijkt voorlopig aan DeMozah zijn neus voorbij te gaan. ,,De jury vond me erg sterk qua teksten en muziek, maar het optreden vonden ze niet goed genoeg", vertelt hij.

Tweede stem

Daar wil hij nu aan gaan werken. ,Ik denk dat ik het makkelijk beter kan maken. Ik moet bijvoorbeeld meer oefenen met de jongen die de tweede stem doet. Het was nu voor het eerst dat we samen op het podium stonden, dus het is niet gek dat we beter op elkaar ingespeeld moeten raken", zegt de rapper.

Of hij het jammer vindt dat hij geen kans meer maakt op de Grote Prijs van Nederland? ,,Een beetje wel. Het leek me heel erg leuk om in de finale te staan en op te treden in Paradiso. Maar ik heb het altijd breder bekeken. Ik heb een mooie ervaring opgedaan en heb veel geleerd."

Nieuwe single

Nu focust hij zich weer op het maken van nieuwe nummers. Moechtar zit zelfs al in de studio voor een nieuwe single. Maar voor die op internet te horen is, wil hij er eerst voor zorgen zijn laatste single C'est la vie vaker is beluisterd op internet. "Nu is hij op Spotify 260.000 keer gedraaid. Mijn doel is om 400.000 te halen."