Volledig scherm

Raad stemt in met extra krediet sportpark

ZIERIKZEE - De gemeenteraad is morrend akkoord gegaan met het extra budget voor het opknappen van sportpark Bannink in Zierikzee. "We hebben eigenlijk niets te beslissen", vat Jacqueline van Burg van LSD samen.

 1. Boswachter en kapitein vinden elkaar in hun liefde voor de Grevelingen
  PREMIUM

  Boswachter en kapitein vinden elkaar in hun liefde voor de Grevelin­gen

  De een is boswachter bij Staatsbosbeheer. De ander eigenaar van rederij Denick. Zet die twee bij elkaar in coronatijd en de prachtigste plannen worden geboren. Zúlke leuke plannen dat het eigenlijk jammer is om ze te laten schieten, dachten boswachter Piet van Loon en kapitein Alexander de Vries toen alle coronamaatregelen werden geschrapt. Dus trekt het tweetal er elke dinsdag in augustus met de Denick II op uit om passagiers de Grevelingen te laten ontdekken.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’