Sil van Mil heeft haar atelier verplaatst van een schuur op steenworp afstand naar de woonkamer van haar huis. Op de achtergrond het tweeluik van kreeften op verweerd plaatstaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Sil van Mil heeft haar atelier verplaatst van een schuur op steenworp afstand naar de woonkamer van haar huis. Op de achtergrond het tweeluik van kreeften op verweerd plaatstaal. © Sandra Schimmelpennink

Quarantainekunst in coronatijd; ‘Ik wil wel horen wat anderen van mijn werk vinden’

ELLEMEET - Een aap om meteen verliefd op te worden. Door het goud sprankelend licht op z'n handen en gezicht, lijkt de chimpansee zo uit zijn antieke lijst te kunnen stappen. ,,Vanochtend toevallig verkocht", zegt Sil van Mil met ingehouden trots.

 1. Bijspijkeren na de lockdown met bijles en huiswerkbegeleiding
  PREMIUM

  Bijspijke­ren na de lockdown met bijles en huiswerkbe­ge­lei­ding

  BURGH-HAAMSTEDE – Tijdens de lockdown merkte Sharon Landman uit Burgh-Haamstede hoe moeilijk het eigenlijk is voor kinderen om online zelfstandig te werken. Ze staat al 17 jaar voor de klas in het basisonderwijs. Ook bij haar leerlingen merkte ze dat er behoefte ontstond aan extra hulp. Daarom startte ze vorige maand met Thuiswerk-t, een praktijk voor huiswerkbegeleiding en bijles voor kinderen op de basisschool. “Ik zag dat ze het niet voor elkaar kregen of niet aan werken toe kwamen. Veel ouders weten niet de maniertjes om dit aan te pakken.”
 1. Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoedelijk"
  Play

  Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoede­lijk"

 2. Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"
  Play

  Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"