Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

PvdA wil Texaco Zierikzee op veiliger plek

ZIERIKZEE Het is er onoverzichtelijk en gevaarlijk. De PvdA trekt aan de bel over de verkeerssituatie bij het Texaco tankstation aan de Nieuwe Koolweg in Zierikzee. 

De Schouwen-Duivelandse fractie wil van B&W weten of in het Verkeersonderzoek Zierikzee, dat nu gaande is, ook aandacht wordt besteed aan veiligheid. Of dat onderzoek alleen om doorstroming in en rond Zierikzee draait. 

Gekste capriolen

Wie wil tanken of heeft getankt, moet op de drukke Nieuwe Koolweg opeens afslaan of invoegen. ,,Er worden soms de gekste capriolen uitgehaald.'' Ook het naastgelegen fietspad is er onveilig door. De PvdA wil het liefst dat het tankstation verplaatst wordt naar een veiliger plek en vraagt zich via schriftelijke vragen af of het college dat ook wenselijk vindt. En of er met de exploitant over verplaatsing in gesprek kan worden gegaan.

Op de kruising van de Nieuwe Koolweg met de Laan van Sint Hilaire en de Zandweg staan nu verkeerslichten. De PvdA wil van het college weten of op die plek, voor een betere doorstroming, ook aan een rotonde is gedacht. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement