Volledig scherm
© Eldridge Pentury

PvdA pleit voor boomvriendelijke gemeente

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland verandert dit jaar in een paar gebieden de manier van maaien van bermen. Een strook rondom de bomen op die plekken wordt niet meer gemaaid.

Daarmee hoopt de gemeente schade aan bomen door maaiwerk te verminderen. Jaarlijks worden ongeveer vijfentwintig beschadigingen aan bomen langs de weg gemeld. Dat gaat niet alleen om schade door maaiwerk maar ook om schade die veroorzaakt wordt door verkeersdeelnemers. ,,Soms raken bomen wel echt beschadigd. Het gaat om één à twee herplantingen per jaar'', aldus wethouder Jacqueline Van Burg.

Zij kwam met die cijfers op de proppen in reactie op vragen van Petri d'Anjou (PvdA), die de 'boomvriendelijkheid' van de gemeente Schouwen-Duiveland vorige week aan de kaak stelde. Er zijn nogal wat mensen die zich bekommeren om de toestand van de bomen op het eiland, gaf zij aan. Is de wethouder zich bewust van de schade die bomen oplopen, zijn er afspraken met de aannemer gemaakt en zijn er verbeteringen mogelijk zodat de gemeente boomvriendelijker kan worden?  - vroeg d'Anjou zich af. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement