Volledig scherm
© Ton van den Nouweland

PvdA hekelt haperende parkeerautomaten Zierikzee

ZIERIKZEE - Het is best aangenaam: gratis parkeren bij de Albert Heijn in Zierikzee. De PvdA stelde er donderdag vragen over in de vergadering van de raadscommissie.

Quote

De parkeerau­to­ma­ten in Zierikzee staan hopelijk minder vaak in storing dan voorheen.

Petri d'Anjou

 ,,De parkeerautomaten in Zierikzee staan hopelijk minder vaak in storing dan voorheen", zei fractievoorzitter Petri d'Anjou.  ,,Maar het blijven gebruiksonvriendelijke apparaten. Ik zie nog steeds rijtjes mensen met grote vraagtekens boven hun hoofd staan. Hebben we die apparaten geleased, gekocht of gehuurd? Met andere woorden: wanneer zijn we ervan af?"

,,U hebt er al vaker naar gevraagd", begon wethouder Jacqueline van Burg haar antwoord. ,,Ik durf niet met stelligheid te beweren dat ze minder vaak in storing staan. Maar áls ze werken, dan doen ze het goed. Maar ik vind ook dat ze te veel in storing staan. Er wordt van alles aan gedaan. Nu wordt weer gedacht dat het de zonnepanelen zijn die de storingen veroorzaken."

Van Burg moest d'Anjou teleurstellen over de termijn waarop de automaten worden vervangen. ,,We hebben ze gekocht en de afschrijving loopt over tien jaar. Ze staan er nu ruim twee jaar. Ik hoop niet dat u nog acht jaar vragen gaat stellen."

Bankpas

In het voorjaar van 2015 verving de gemeente zeventig oude parkeerautomaten  door 64 digitaal werkende apparaten. Dat kostte zes ton. Vanaf het begin vertoonden de machines van Schmit Parkeersystemen kuren. Betalen met de bankpas lukt vaak niet en soms blijft de muntgleuf gesloten. Betalen met de pas is ook ingewikkeld omdat het instellen van de tijd en de betaling op twee aparte panelen moeten gebeuren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement