De provincie maakt zich zorgen over het geld dat de gemeente Schouwen-Duiveland apart zet voor jeugdzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie maakt zich zorgen over het geld dat de gemeente Schouwen-Duiveland apart zet voor jeugdzorg. © Ernesta Verburg

Preventief toezicht provincie dreigt voor Schouwen-Duiveland door uitgaven jeugdzorg

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wordt de komende maanden extra op de vingers gekeken door de provincie. Aanleiding voor het dreigende preventieve toezicht zijn de oplopende kosten voor jeugdzorg. Schouwen-Duiveland weigert op voorhand alle doorlopende uitgaven voor dat doel te reserveren.

 1. Bruinisse bruist weer met nieuw dorpshart; bewoners hebben wel vier keer overlast moet doorstaan
  PREMIUM

  Bruinisse bruist weer met nieuw dorpshart; bewoners hebben wel vier keer overlast moet doorstaan

  BRUINISSE - Wat een paar mooi aangelegde straatstenen en een beetje spelen met de ruimte niet kan doen. Stap voor stap krijgt het dorpshart van Bruinisse weer wat smoel. Bijna vier jaar nadat de dorpsraad en ondernemersvereniging hun stempel drukten op de plannen voor het Kerkplein en omgeving, werd dat deel van de herinrichting vrijdag formeel afgesloten. Wethouder Jacqueline van Burg onthulde een plaquette in het wegdek. ,,Het is echt supermooi geworden!”
 2. Zierikzeese horecabaas snapt er niks van: ‘Wij geen coronaproof terras? Dan zijn ze allemáál in overtreding!’
  PREMIUM

  Zierikzee­se horecabaas snapt er niks van: ‘Wij geen corona­proof terras? Dan zijn ze allemáál in overtre­ding!’

  ZIERIKZEE - ,,Als wij in overtreding zijn, dan zijn andere horecazaken met Covid-terrassen in Zierikzee ook in overtreding.” Pandbaas Sjoerd Dillisse vindt dat dat de gemeente Schouwen-Duiveland met twee maten meet. Op zijn aanraden heeft zijn huurder, restauranthouder Byron van Bree van Tafelen bij Zeeuws Meisje, daarom een verzoek om handhaving op andere Covid-terrassen in Zierikzee ingediend.
 3. Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelingen worden aan de kant geschoven’
  PREMIUM

  Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelin­gen worden aan de kant geschoven’

  ZIERIKZEE - Het uur U nadert. Wordt het een Oude Haven mét behoud van de huidige 35 bomen of moeten de lindes toch het veld ruimen voor de restauratie van de kademuren? Die renovatie kan minder ingrijpend dan de gemeente van plan is, houdt een bewonerswerkgroep overeind na raadpleging van de TU Delft. Maar burgemeester en wethouders willen van geen alternatieven horen, concludeert onafhankelijk werkgroepvoorzitter Jan Geluk. ,,Daar waar de bewoners zich op voorhand bij alle aanbevelingen van de TU hadden neergelegd, doet het college dit niet.”