Pret bij draaiorgel voor oud én jong

VideoOOSTERLAND – De druilerige regen leek zich direct terug te trekken bij seniorenwooncomplex De Saele in Oosterland, toen Peter Dekker met zijn draaiorgel De Teddybeer daaar vanochtend aankwam. Bekende wijsjes als ‘De Vogeltjesdans’, ‘Het mooiste schilderij’ en ‘Come Prima’ lokten de bewoners naar buiten.

 1. Idyllisch strandje aan de Oosterschelde is voor de bontbekplevier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’
  PREMIUM

  Idyllisch strandje aan de Ooster­schel­de is voor de bontbekple­vier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’

  ZIERIKZEE - ,,Dit hek staat niet onder stroom hoor”, zegt Paul Begijn. ,,Als bewijs pakt de boswachter van Natuurmonumenten zonder aarzeling het dunne oranje draad vast. De afrastering bij het idyllische strandje op de kop van de oostelijke havendijk bij Zierikzee oogt volstrekt overbodig. Maar schijn bedriegt. Zeldzame kustvogels leggen daar hun eitjes tussen de scherpe oesterschelpen en zware basaltblokken. Ongewenst bezoek wordt zo op afstand gehouden.
 2. Eigenaren camping Duinrand weigeren te vertrekken; ‘Laat maar komen die dagvaarding, ik heb er zin in’
  PREMIUM

  Eigenaren camping Duinrand weigeren te vertrekken; ‘Laat maar komen die dagvaar­ding, ik heb er zin in’

  BURGH-HAAMSTEDE - De vaste gasten van Duinrand lopen zich warm voor een hete zomer. De eigenaren van de vaste huisjes en stacaravans op de camping in Burgh-Haamstede hebben de opzegging van hun gehuurde grond door recreatie-ondernemer Machiel Blom naast zich neergelegd. ,,Het wachten is nu op dagvaarding voor de rechtbank", zegt Jos van der Maarel. ,,Laat maar komen. Ik heb er zin in!”
 1. Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen
  Play

  Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen

 2. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug