Burgemeester Jack van der Hoek tijdens de installatie van de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland.
Volledig scherm
Burgemeester Jack van der Hoek tijdens de installatie van de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland. © Marieke Mandemaker

Praatje met een Schouws raadslid kan weer, maar dan digitaal vanaf de bank

ZIERIKZEE - Na bijna vier jaar afwezigheid kan het weer: als inwoner een gesprek met een raadslid houden. De gemeente Schouwen-Duiveland wil het raadsspreekuur per 1 juni invoeren. Alleen is de afspraak niet fysiek, maar digitaal. 

 1. Marieke en Emiel grijpen steeds weer naast een koopwoning, Schouwse gemeenteraad wil ze helpen
  PREMIUM

  Marieke en Emiel grijpen steeds weer naast een koopwoning, Schouwse gemeente­raad wil ze helpen

  ZIERIKZEE - Marieke de Groote (28) en haar vriend Emiel van den Bos (26) zijn al een goed jaar op zoek naar een betaalbare koopwoning op Schouwen-Duiveland. Maar keer op keer worden ze overboden door mensen uit de Randstad, die dat met de overwaarde van hun huis daar makkelijk kunnen. Dus zit er voor het jonge koppel nog maar één ding op: ,,We gaan buiten het eiland kijken. Als er nu niks gebeurt, vergrijst het hele eiland echt in hoog tempo.”
 2. Zorgwoningen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’
  PREMIUM

  Zorgwonin­gen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’

  ELLEMEET - De cliënten van de Nireas Groep zijn mensen zoals jij en ik, beweert Erwin van Eck van de zorgorganisatie. Inwoners van Ellemeet denken daar anders over. Zij ervaren overlast van de opvang voor autisten. Hun klachten vallen mee, is het oordeel van de bezwarencommissie van de gemeente Schouwen-Duiveland, en daarom mogen cliënten van Nireas gewoon in het dorp blijven wonen van de burgemeester en de wethouders.
 3. Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunst­schouw op Schou­wen-Duiveland

  NOORDWELLE - Dat het prachtige weer voorlopig aanhoudt en dat de Kunstschouw eigenlijk gewoon had kunnen plaatsvinden doet de organisatie pijn. Maar een virtuele tour moet die pijn een beetje verzachten. Bovendien biedt die ook weer wat extra's, want bezoekers kunnen meer zien dan anders. Vanaf zaterdag 12 juni is de Kunstschouw driedimensionaal te beleven via de website kunstschouw.nl.