Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen, ouders en leerkrachten van de Zierikzeese Theo Thijssenschool trokken in 2014 in optocht naar het nieuwe gebouw in de wijk Noorderpolder. Sindsdien groeide het leerlingenaantal van de brede school als kool en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. © DirkJan Gjeltema

Populaire Theo Thijssenschool Zierikzee mag niet uitbreiden en moet gaan inwonen bij Binnen de Veste

ZIERIKZEE - De Theo Thijssenschool kan de grote toeloop van nieuwe leerlingen onderbrengen bij Binnen de Veste. Daar staan nog lokalen leeg waar de populaire Zierikzeese brede school eerst gebruik van moet maken, vinden burgemeester en wethouders.

De openbare onderwijskoepel Obase had de gemeente toestemming gevraagd om uitbreiding van de Theo Thijssenschool in de wijk Noorderpolder met twee tot vier lokalen. Dat kan redelijk eenvoudig door de multifunctionele ruimte in het gebouw en het zogeheten buitenlokaal te verbouwen. De school huurt nu een zaal in het naastgelegen appartementencomplex Mitt Hem. Obase wil ook die tijdelijke noodvoorziening omzetten naar een permanente situatie en de ruimte op de begane grond van Mitt Hem verder uitbreiden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement