De IJmond wordt verkocht.
Volledig scherm
De IJmond wordt verkocht. © Rederij Denick

Pontje tussen Port Zélande en Brouwershaven wordt verkocht

BROUWERSHAVEN - De IJmond, het schip dat 's zomers als pontje vaart tussen Port Zélande en Brouwershaven, wordt verkocht. De rederij zet een ander schip in.

De IJmond is niet zomaar een pontje. Het voormalige directievaartuig van Rijkswaterstaat is sinds zes jaar ook het woonverblijf van de familie De Vries, eigenaar van rederij Denick, met als thuishaven Terneuzen. Alleen wordt wonen op een schip met zo veel trappen om gezondheidsredenen van moeder Kirsten steeds moeilijker. Daarom zet Alexander de Vries de IJmond 'met pijn in het hart te koop'.

Denick 2

De familie De Vries gaat weer in een gewoon huis wonen. Het pontje verdwijnt niet. ,,We hebben nog de Denick 2. Dat is een prima vervanger voor de Grevelingen."

Maar voorlopig, zolang het schip niet is verkocht, blijft de IJmond varen tussen Port Zélande in Ouddorp, De Punt op de Brouwersdam en de Loskade in Brouwershaven. Zoals elk jaar gaat het pontje in de eerste week van juli weer varen, tot eind augustus.

De Denick 2 gaat de IJmond vervangen op de Grevelingen.
Volledig scherm
De Denick 2 gaat de IJmond vervangen op de Grevelingen. © Rederij Denick
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’
  PREMIUM

  Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’

  ZIERIKZEE - Om je vingers bij af te likken. Zo mooi wordt het Blauwe Bolwerk van Zierikzee weer, ziet gemeentelijk projectleider Jan Quist tevreden. Het kleurverschil tussen de authentieke en nieuw gezaagde natuursteen uit de Waalse groeve is binnen een jaar of tien nauwelijks meer zichtbaar, verzekert restauratiespecialist Marcel van Rooijen van aannemingsbedrijf Leenhouts.
 2. Bewoners en ondernemers zijn schade en overlast vrachtwagens in historisch stadscentrum beu
  PREMIUM

  Bewoners en onderne­mers zijn schade en overlast vrachtwa­gens in historisch stadscen­trum beu

  ZIERIKZEE - Bewoners en ondernemers aan de Melkmarkt en Meelstraat in Zierikzee zijn het beu. Voor de zoveelste keer hebben vrachtwagens schade veroorzaakt in de smalle straten. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, voordat het echt uit de hand loopt. ,,Een terrastafel is nog te vervangen, maar ik wil er niet aan denken dat een chauffeur straks een kind over het hoofd ziet in zijn blinde hoek", zegt Eline Praet.
 3. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
  PREMIUM

  Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.