Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de koning Han Polman had donderdag nog wat vragen en opmerkingen bij het vaststellen van de profielschets voor een nieuwe burgemeester op Schouwen-Duiveland. © Cris Sohier

Polman vreest dat kritische raad burgemeesterskandidaten voor Schouwen-Duiveland afschrikt

ZIERIKZEE - ,,Wat gaat er niet goed in Schouwen-Duiveland?”, wilde commissaris van de koning Han Polman donderdag weten van de gemeenteraad. Hij vreest dat potentiële kandidaten voor de opvolging van burgemeester Gerard Rabelink zich mogelijk laten afschrikken door een uitspraak van Robbert Lievense (LSD) in de PZC. 

Polman verwees naar een uitspraak van Lievense als voorzitter van de vertrouwenscommissie bij de presentatie van de profielschets, eind november. De nieuwe burgemeester moet niet denken dat die het heel gemakkelijk gaat krijgen op Schouwen-Duiveland, gaf hij aan in dat interview. ‘Het loopt nog steeds niet helemaal zoals het hoort. En we hebben te maken met een dominante, kritische gemeenteraad. En een zekere ambtelijke macht. In combinatie met een college dat amper twee jaar in de huidige samenstelling aan het roer staat, wacht de nieuwe burgemeester een hele klus om die drie machten binnen de gemeente met elkaar in evenwicht te krijgen’, stelt Lievense.