Volledig scherm
© Bert Jansen

Politie trekt wapen bij arrestatie stropende jongens

BRUINISSE - Twee jongens (15 en 18 jaar) uit Made zijn zondag aangehouden omdat ze aan het stropen waren in de omgeving van de Grevelingensluis in Bruinisse. Ze hadden een dood konijn en een luchtdrukwapen bij zich. Een agent heeft zijn dienstwapen getrokken bij de aanhouding van het stel.

De twee zijn aangehouden op de Parallelweg (naast Rijksweg de N59). Drie Bijzonder Opsporingsambtenaren (BOA's) en een politieagent zagen het duo daar rond 22.25 uur uit de bossages tevoorschijn komen. Ze liepen recht op de BOA's en de agent af. Eén van de twee had een lang wapen in zijn handen.

De agent sommeerde de verdachte zijn wapen te laten vallen, maar de jongen gaf hieraan geen gehoor en het duo zette het op een lopen. De agent trok hierop zijn wapen en richtte het op de verdachte met het wapen en riep het tweetal opnieuw aan. Daarop liet de verdachte het wapen vallen en konden de twee jongens worden aangehouden.

Het vuurwapen bleek een luchtdrukgeweer te zijn en ze hadden ook een dood konijn bij zich. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.