Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

Politie stuurt vijf jongens naar bureau HALT wegens afsteken vuurwerk

OOSTERLAND - Bij een controle op het voortijdig afsteken van vuurwerk is Politieteam Oosterscheldebekken een aantal keer tot actie over gegaan. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari om 2.00 uur.

Vrijdagmiddag werden twee minderjarige jongens uit Oosterland voor een korte interventie doorverwezen naar bureau HALT. In Zierikzee is een 19-jarige man toegesproken voor het afsteken van vuurwerk. Later op de avond heeft de politie nog drie minderjarige jongens naar bureau HALT verwezen, twee uit Bruinisse en een uit Kamperland.

Door deze controles uit te voeren probeert de politie de overlast van vuurwerk te beperken voor de inwoners van de regio.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.