Volledig scherm
Eigenaar Machiel Blom wil camping Duinrand, net als De Veerhoeve, ontruimen om er luxe vakantiebungalows neer te zetten. © Dirk-Jan Gjeltema

Politie: geen aanwijzingen voor bedreiging van campingeigenaar Blom

BURGH-HAAMSTEDE - De politie staakt het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van Machiel Blom, de eigenaar van camping Duinrand in Burgh-Haamstede. Volgens de woordvoerder zijn er geen aanwijzingen die leiden naar een verdachte.

Blom ligt flink onder vuur vanwege zijn plan om de camping op de schop te nemen en stapte vorige week dinsdag naar de politie. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don deed hij aangifte van bedreiging.

De politie is een onderzoek gestart, maar dat liep snel spaak. ,,We komen niet verder. Er zijn geen aanwijzingen die leiden naar een verdachte, dus het onderzoek is stilgelegd. De aangifte was ook best algemeen. Dat kan de reden zijn dat we niet verder kwamen. We hebben de heer Blom laten weten dat we er nu verder niets mee doen."

Veerhoeve

Of de bedreiging zou zijn gekomen uit het circuit van Duinrand of van camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk, waar dezelfde commotie is ontstaan, laat Don in het midden. Volgens hem had de bedreiging 'met de hele situatie te maken'.

Blom zelf wil 'om redenen van veiligheid' niet ingaan op de bedreigingen. Hij liet zich op bijeenkomsten in Wolphaartsdijk en Zierikzee vergezeld gaan van beveiligers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement