Volledig scherm
Willem van den Heetkamp © Wendy Wagenmakers

Pleidooi voor camera bij voetbalkooi

ZIERIKZEE - Als de voetbalkooi in de Zierikzeese Mosselboomgaard inderdaad verhuist naar de Scheldestraat, dan moeten daar wel camera's komen te hangen.

Dat vinden bewoners van het naastgelegen zorgcentrum Borrendamme.

Op de voetbalkooi zitten ze eigenlijk niet te wachten, aldus een van hen, Willem van den Heetkamp. "We hebben al een skatebaan, waar nauwelijks een skater komt, maar wel heel veel herrieschoppers. Dan zouden we er nog een voetbalkooi bij krijgen. Dat is gewoon verplaatsing van een probleem. En wij zitten straks met twee problemen opgezadeld. Daar zijn we niet blij mee."

Van den Heetkamp woont pas een paar maanden in het Zierikzeese zorgcentrum ('ik sta op het punt om me aan te melden voor het bewonerscomité') en ook naar zijn zin, maar hij heeft al goed in de smiezen dat hij het volume van zijn televisie op vrijdag- en zaterdagavond flink open moet zetten. "Dan is er steevast herrie op het parkeerterrein in de Scheldestraat. Ze rijden als gekken met auto's, steken vuurwerk af en draaien harde muziek. En ze gebruiken drugs. Goed, dat laatste moeten ze zelf weten. Maar wij bewoners willen gewoon rust."

Lees dinsdag het hele verhaal in de PZC.