Rik van Klinken en zoontje Collin (1) bij woningen die gebouwd worden aan het einde van zijn straat. Hijzelf is net een paar dagen geleden verhuisd naar een nieuw huis in de Schoolstraat in Bruinisse.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik van Klinken en zoontje Collin (1) bij woningen die gebouwd worden aan het einde van zijn straat. Hijzelf is net een paar dagen geleden verhuisd naar een nieuw huis in de Schoolstraat in Bruinisse. © Marieke mandemaker

Pleidooi dorpsraad voor meer (starters-)woningen: ‘Een Bruënaar wil op Bru blijven wonen’

BRUINISSE – In de verouderde woonvisie van de gemeente staat Bruinisse al uitdrukkelijk bestempeld als groeikern. In deze tijd is de nood voor starterswoningen helemaal hoog. Rik van Klinken (31) van de dorpsraad deed onderzoek en komt namens jongeren op Bru met een vurig pleidooi.

 1. Middelburgse moskee in actie voor slachtoffers aardbevingen
  PREMIUM
  monninkenwerk

  Middelburg­se moskee in actie voor slachtof­fers aardbevin­gen

  ,,Iedereen kent hier mensen die familie, vrienden of kennissen kwijt zijn geraakt”, vertelt Burak Yazici, voorzitter van het bestuur van de Yildirim Beyazit Moskee. ,,Hier in de regio wonen zo’n vierhonderd Turkse gezinnen en daarvan hebben er honderd roots in de door aardbevingen getroffen provincies. Onze moskee in Middelburg heeft daarom een mini-braderie gehouden op 17, 18 en 19 maart 2023.”
  Middelburg