Volledig scherm
Jeanette Tennekes en haar visvriend Ron Theuns deden mee aan de visdag bij de Ouwerkerkse kreek. © Marieke Mandemaker

Platvis laat zich moeilijk vangen op visdag bij Ouwerkerk

OUWERKERK - Zit er groei in platvissen die zwemmen in de Ouwerkerkse kreek? Om onder andere het antwoord op die vraag te achterhalen, werd zaterdag een visevenement gehouden bij de kreek.

Platvis zwemt sinds 2016 in de polder. In dat jaar zijn bot en tarbot, afkomstig uit het Veerse Meer en het Zoommeer, uitgezet in de kreek. Die uitzet moest ervoor zorgen dat de sportvisserij in Ouwerkerk een impuls kreeg. Sinds gevangen paling teruggezet moet worden gingen de ledenaantallen van de regionale visvereniging namelijk hard achteruit. 

Maar zaterdag lieten de vissen zich moeilijk vangen. In twee sessies van een paar uur sloeg alleen Dirk Fluijt een bot aan de haak. De voormalige boswachter viste met zijn kleinzoon Makis (7) uit Rotterdam langs de waterkant.

Voorzitter Rudi Vercruysse van Hengelsportvereniging Oosterschelde had op iets meer deelnemers gehoopt dan de negentien die zaterdag meededen. ,,Want wij moeten de groei bijhouden en daarom moet de vangst geregistreerd worden. Dat blijft achter bij de leden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement