De Napoleonschuur bij Scharendijke kon vorig jaar ternauwernood van de sloop worden gered, maar is tussentijds wel weer verder ingestort.
Volledig scherm
PREMIUM
De Napoleonschuur bij Scharendijke kon vorig jaar ternauwernood van de sloop worden gered, maar is tussentijds wel weer verder ingestort. © Marieke Mandemaker

Plan voor nieuw leven Napoleonschuur bij Scharendijke afgewezen: ‘Dit is echt een paar maatjes te groot’

SCHARENDIJKE - De stichting BOEi moet zijn huiswerk overdoen. Het eerste plan dat bij de gemeente is ingediend voor exploitatie van de Napoleonschuur in Scharendijke voldoet niet aan de voorwaarden. ,,En niet zomaar een beetje, ze zitten echt fors buiten de afgesproken kaders", zegt wethouder Jacqueline van Burg.

  1. Mariette Kamphuis blaast het stof van driehonderd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip
    PREMIUM

    Mariette Kamphuis blaast het stof van driehon­derd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip

    ZIERIKZEE - Gedroogde planten verzamelen was ooit een hobby van ultrarijke mensen, nu is het iets voor iedereen. Kunsthistoricus en biologisch bloemkweker Mariette Kamphuis uit Schipluiden blaast het stof van deze oeroude passie. Geïnspireerd door het driehonderd jaar oude herbarium in het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt ze met haar zus Hanneke hedendaagse varianten van de papieren vazen.