Wijk Malta in Zierkzee.
Volledig scherm
Wijk Malta in Zierkzee. © Dirkjan Gjeltema

Plan voor gasloze wijk Malta Zierikzee krijgt steun

ZIERIKZEE - Stichting Zeeuwse Publieke Belangen (SZPB) schaart zich achter het onderzoek om de Zierikzeese wijk Malta gasloos te maken. De stichting, een samenwerkingsverband van de provincie, gemeenten en netwerkbedrijf Stedin, gaat ook meebetalen aan het proefproject.

 1. ‘Geen Opel Kadettjes in bouwgebied Noorderpolder’

  ‘Geen Opel Kadettjes in bouwgebied Noorderpol­der’

  DEN HAAG/ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil ontwikkelaar AM Zeeland bv geen vergunningen geven voor twee keer negen eengezinswoningen aan de straten Peilschaal en Winterpeil in nieuwbouwgebied Noorderpolder in Zierikzee. ,,Geen Opel Kadettjes meer, oneerbiedig gezegd’’, zei een vertegenwoordigster van de gemeente vrijdag voor de Raad van State in Den Haag. Aan gezinswoningen is volgens de gemeente geen behoefte in de krimpregio.
 2. Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelijke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’
  PREMIUM

  Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelij­ke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’

  ZIERIKZEE - De aanstelling van Paula Schot (27) uit Zierikzee als de eerste vrouwelijke wethouder van de SGP heeft openlijk niet tot grote weerstand geleid binnen de partij. Het merendeel van de reacties is overwegend positief, aldus fractievoorzitter Florus van der Paauw. ,,Maar lang niet iedereen pakt de telefoon of stuurt een mail”, zegt hij diplomatiek. ,,Ook de voorstanders niet.” Daarom is het volgens Van der Paauw lastig aan te geven hoe groot beide kampen zijn.
 3. Annelous kitesurft acht uur voor ALS: ‘Ik dacht de hele tijd, wat maakt het uit dat ik koud en moe word’
  PREMIUM
  VIDEO

  Annelous kitesurft acht uur voor ALS: ‘Ik dacht de hele tijd, wat maakt het uit dat ik koud en moe word’

  BROUWERSDAM - Toen Annelous Lammerts dinsdag rond een uurtje of één bijna het strand op kwam voor haar lunch, keerde de kitesurfster uit Schuddebeurs om en maakte ze nog snel een extra rondje over de ruwe Noordzee. ,,Sorry”, zei ze toen ze vijf minuten later wél haar vlieger liet neerdalen. ,,Ik wilde nog even de 150 kilometer rondmaken. Nu hoef ik straks nog maar een klein stukje...”
 4. Bewoners mogen meepraten over herinrichting Oude Haven Zierikzee, met als doel dat hun huizen niet verzakken
  PREMIUM

  Bewoners mogen meepraten over herinrich­ting Oude Haven Zierikzee, met als doel dat hun huizen niet verzakken

  ZIERIKZEE - Een speciale bewonerscommissie gaat de restauratie van de kademuren en herinrichting van de Oude Haven in Zierikzee begeleiden. De gemeente hoopt zo het vertrouwen van omwonenden te herstellen in een goede afloop van de ingrijpende werkzaamheden. Oud-dijkgraaf Jan Geluk uit Schuddebeurs is aangesteld als onafhankelijk voorzitter om de uitvoering van de plannen in goede banen te leiden.
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown