Volledig scherm
© RGB Stock

Pitnick's houdt het voorlopig voor gezien in Renesse

RENESSE - Het zit erop voor Pitnick's. De eigenaren van het pop-up-lunchcafé op de bovenetage van het Delta Warenhuis in Renesse pakken hun biezen.

De hippe koffiebar zat er tijdelijk, zolang het warenhuis nog open was. ,,Maar de drukte loopt enorm terug", zegt initiatiefnemer Thomas Soons. ,,In heel Renesse, omdat het seizoen afloopt, maar zeker ook in het warenhuis. Het einde is echt in zicht."

Dat wil Soons niet afwachten. ,,Vanaf volgende week zijn we alleen nog in het weekend open. Intussen halen we de zaak leeg. We hebben in de loop der jaren zo veel spullen verzameld dat we echt eens wat moeten wegdoen. Dus we verkopen alles. Dat loopt goed."

Behalve in Renesse zat de ondernemer nog drie jaar op het strand in Kijkduin en deze zomer ook op vakantiepark Schouwen. ,,Daar hebben we ups en downs."

Al met al hebben Soons, geboren op Goeree-Overflakkee, en zijn vriendin uit Burgh-Haamstede nog geen idee waar ze volgend jaar zitten. ,,Alles ligt open. Ik zou best iets in Renesse willen beginnen, en volgens mij komt er genoeg vrij de komende jaren, maar de huurprijzen hier gaan helemaal nergens over. In hartje Rotterdam betaal je ongeveer evenveel."