Volledig scherm
Janny de Jonge (links) uit Renesse en Lianne van der Waal uit Zierikzee.

Pink Ribbon als drive, tapas als beloning

RENESSE - Drie keer eerder liepen Janny de Jonge uit Renesse en Lianne van der Waal uit Zierikzee mee met de vierdaagse in Marbella. Vanaf 13 oktober maken ze opnieuw vier dagen lang kilometers op Spaanse bodem, maar nu voor een goed doel.

Het tweetal haalt geld op voor Pink Ribbon. Bij De Jonge werd vorig jaar borstkanker ontdekt. Veel woorden wil ze daar niet aan vuil maken, behalve dat het voor haar nu de drive is om opnieuw naar Zuid-Spanje af te reizen.

Borstkanker

Met al 2.595 euro ("Dat kan nog meer") voor Pink Ribbon in the pocket. Pink Ribbon is een organisatie die onder meer onderzoek naar borstkanker financiert. "Ik doe dat niet voor mezelf, maar voor de toekomst. Zodat vrouwen geholpen worden die dit meemaken. Het is waanzin als je kijkt hoeveel vrouwen borstkanker krijgen. En hoe jong ook. Er moet meer onderzoek komen, zodat dit aan de voorkant beter kan worden bestreden."

Prima sfeertje

Met onder meer vriendin en collega Van der Waal liep De Jonge in 2012 voor het eerst aan Marbella 4 Days Walking (M4DW) mee. Een initiatief van oud-Zierikzeeënaar Hans Wohl, die daarmee inmiddels zo'n 1500 mensen (met negentien verschillende nationaliteiten) op de been weet te krijgen. Prachtig wandelen in de bergen en een prima sfeertje, schetst De Jonge. "En natuurlijk de beloning: lekker tapas na afloop."