Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Mulders en Marianne Velthuis na thuiskomst uit het ziekenhuis in Burkina Faso november 2018. Inmiddels is aan niets meer te merken dat Mulders een zwaar ongeluk heeft gehad. © Ernesta Verburg

Pieter bedankt het ziekenhuis dat zijn leven redde met een flinke opknapbeurt

Dik een jaar nadat Pieter Mulders uit Burgh-Haamstede hevig bloedend het ziekenhuis van Bobo-Dioulasso in Burkina Faso werd binnengedragen, stapte hij weer over de drempel. Fier rechtop én met een cheque in zijn handen. Het ziekenhuis waar hij werd gered, wordt met giften uit Nederland opgeknapt.

Mulders kwam er in oktober 2018 zwaargewond binnen. Toen hij door een glazen tafel was gezakt, waren aderen, pezen, zenuwen en spieren in zijn rechtervoet finaal doorgesneden. Ondanks de schok die dat teweegbracht bij hem en zijn vrouw Marianne Velthuis piepte er bij beiden al snel nóg een emotie op. Namelijk: verbijstering over het compleet ontbreken van voorzieningen in het ziekenhuis dat gevestigd is in een honderd jaar oud gebouw. ,,Geen airco, geen water, geen toilet. Er zijn geen douches en geen deuren”, sommen de twee op.