Peter en Annette de Hoop in de wagenschuur op hun boerderij aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede waar tijdens de boerenactie samen kon worden gebeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter en Annette de Hoop in de wagenschuur op hun boerderij aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede waar tijdens de boerenactie samen kon worden gebeden. © Esme Soesman

Peter de Hoop uit Burgh-Haamstede gaat niet op de trekker naar Den Haag, maar wil dat iedereen voor de boeren bidt

BURGH-HAAMSTEDE Je kunt met een riek zwaaien. Winkels blokkeren. Of collectief oprukken per trekker richting Den Haag. Maar je kunt ook bidden. Voor de boeren. Dat werd gisteren door mensen in heel Nederland gedaan. Op initiatief van Peter de Hoop uit Burgh-Haamstede. Hij is man achter de actie Bid voor onze Boeren. 

Niet dat hij, biologisch veehouder, en zijn vrouw Annette tegen de boerendemonstraties zijn. Eén van hun zonen deed al een keer mee. En zelf steunen ze de acties van harte. ,,Mits het op zo'n manier gebeurt dat er geen burgerlijke ongehoorzaamheid plaatsvindt. We vinden het óntzettend belangrijk dat de goodwill van burgers behouden blijft. Wij willen een waardige boerenactie.”