Volledig scherm
© Guido van der Heijden

Personenauto rijdt in Ellemeet dwars door een hek heen

ELLEMEET - Een 32-jarige man uit Ridderkerk heeft zaterdagavond ernstig rugletsel opgelopen bij een eenzijdig ongeval op de Stoofweg (N57) in Ellemeet. De bestuurder reed rechtdoor de kruising met de Dammeweg over en reed vervolgens dwars door een hek heen.

Rond 22.15 uur kregen hulpdiensten melding van het ongeval. Twee ambulances, politie en de brandweer kwamen ter plaatse om te assisteren. De brandweer was nodig omdat de auto tientallen meters van de weg af in een tarweveld was beland.

Omstanders vertelden de toegesnelde hulpdiensten dat een van de inzittenden zich in het tarweveld zou hebben verstopt. De politie ging op zoek en trof in het veld een 22-jarige man uit Utrecht. Hij werd aangehouden.

In en rond het voertuig vonden politieagenten slagroompatronen. Daarin zit lachgas, een relatief populaire partydrug. Lachgas veroorzaakt een kortdurende verdovende roes wanneer het uit een ballon wordt geïnhaleerd. Het is niet bekend of de lachgas een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van het ongeval.

De politie heeft beide verdachten aangehouden op verdenking van het overtreden van de Geneesmiddelenwet, die handel in lachgaspatronen strafbaar stelt. De 32-jarige man uit Ridderkerk is eerst naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling van zijn verwondingen.