Volledig scherm
De 40 Mijl van Bruinisse. © Dirk-Jan Gjeltema

Perfect zeilweer bij zesde 40 mijl van Bru

BRUINISSE - Perfect zeilweer, enthousiaste deelnemers en een mooie strijd op het water. Bij de zesde editie van zeilevenement de 40 mijl van Bru zat alles mee. ,,Beter kan niet'', zegt voorzitter van Stichting Tele 2 40 mijl van Bru Frans Heijmans.

Ook Henk Gravestein van gastheer Jachthaven Bruinisse is in zijn nopjes. ,,We zijn hier echt retetrots op. Het is gewoon prachtig, als je al die schepen ziet. We zouden dit evenement als jachthaven niet graag willen missen." Aan de 2013-editie van de 40 mijl van Bruinisse deden 175 zeilkoppels mee. Een forse groei in vergelijking met zes jaar geleden toen de zeilwedstrijd voor het eerst gehouden werd. ,,Toen waren er 53 deelnemers'', herinnert Heijmans zich. ,,En aan de formule is eigenlijk niets veranderd. '' De deelnemers kwamen uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

De uitslag: ORC 1-2; J. van der Starre/R. Verhoef met de Excentric Ripper. ORC3-4; W. Hermans met De Blauwe Knoop. BRU 1; Gaston Moonen met de Jannock. BRU 2; J. de Waal met de Kopje Kleiner. BRU 3: Marnix Hameeteman met de nova. BRU 4: G. Karreman met De Blauwe Draak. BRU 5: H. Vedder met de Njordt. First 31.7; Bart van Oeveren met de Shaded Silver. J-80-klasse: Edwin Spaans met de J-String. Cat-klasse: Edwin Durinck met de Slam. TRI-klasse: Jacobse met de Trinamiet. De eervolle manvrouwbokaal ging naar Frida en Aad Bons met de Fast Forward.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement