Volledig scherm
Organisatoren Erna van der Spek (links) en Riet Remeeus bij de Adriaanskerk in Dreischor. In het midden Adri Moelijker van de werkgroep kerkgeschiedenis Schouwen-Duiveland bij wie de organisatoren voor informatie aanklopten. © Esme Soesman

Pelgrimstocht van Zierikzee naar Noordgouwe

ZIERIKZEE - Evenals vorig jaar wil de Hervormde Gemeente Noordgouwe-Dreischor een historische pelgrimstocht houden van Zierikzee naar Noordgouwe. Tijdens de tocht, die bijna acht kilometer telt, leren deelnemers over vroeger tijden.

De tocht, die wordt gehouden op zaterdag 1 juni, start om 9.30 uur in het Stadhuismuseum in Zierikzee en eindigt in Noordgouwe. Onderweg vertelt gemeentearchivaris Huib Uil over het retabel uit het voormalige Kartuizerklooster en laat pastoor Van Hees het overgebleven tabernakel in de rooms-katholieke Willibrorduskerk zien.

Tijdens een koffiestop bij de hostellerie in Schuddebeurs kijken deelnemers uit op de St. Jeroenspolder, die door de monniken werd ingepolderd. Wandelaars zien de plaats waar het klooster heeft gestaan en boerderij Rozengaard, waarover de pastoor toelichting geeft aan de hand van het boek Rozengaerde Jesu ende Mariae.

In de kerk van Noordgouwe wordt ten slotte het Kartuizerlied gezongen, onder begeleiding van gitarist Dik de Koning. Meedoen kost vijf euro en aanmelden kan via ernavanderspek@kpnplanet.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement