Op de Kirreweie en Onder de Wieken in Burgh-Haamstede zitten de meeste kinderen dus is het logisch dat een regioschool daar in de buurt wordt gebouwd, vinden de meeste ouders uit dat dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Kirreweie en Onder de Wieken in Burgh-Haamstede zitten de meeste kinderen dus is het logisch dat een regioschool daar in de buurt wordt gebouwd, vinden de meeste ouders uit dat dorp. © archief Sandra Schimmelpennink

Patstelling in locatiekeuze regioschool Kop van Schouwen: ouders vinden nieuwe plek te ver

ZIERIKZEE - De kans op nieuwbouw van één regioschool in de Kop van Schouwen lijkt zo goed als verkeken. Uit nieuw onderzoek in opdracht van scholenkoepels Obase en Radar blijkt weliswaar een groot draagvlak voor zo'n brede basisschool. Maar ouders en medezeggenschapsraden worden het niet eens over de locatie.

  1. Extra onderzoek naar effect hoogspanningsstation stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’
    PREMIUM

    Extra onderzoek naar effect hoogspan­nings­sta­ti­on stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’

    ZIERIKZEE - De geluidshinder van een hoogspanningsstation (150kV) bij Zierikzee blijft in alle gevallen ruim binnen de normen. Aanvullend onderzoek in opdracht van de gemeenteraad toont aan dat de bouw van de installatie direct grenzend aan het bedrijventerrein niet tot problemen leidt. Dat geldt ook voor de alternatieve locaties meer in de buurt van de Zeelandbrug en bij de windmolens in de Gouweveersepolder.