stockadr stockpzc kite kitesurfen kitesurfer
Volledig scherm
stockadr stockpzc kite kitesurfen kitesurfer © Getty Images/iStockphoto

Parkeerplaatsen Grevelingendam per direct op slot

BRUINISSE - De parkeerplaatsen bij de Grevelingendam worden per direct afgesloten. Handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland, Staatsbosbeheer en RUD troffen daar vandaag bovengemiddeld veel dagrecreanten aan, voornamelijk kitesurfers.

 1. Teslapark Brouwerseiland is volgens de gemeente nu nog een utopie
  PREMIUM

  Teslapark Brouwersei­land is volgens de gemeente nu nog een utopie

  ZIERIKZEE - Een vrijwel emissieloos Brouwerseiland is voorlopig een utopie. De kopers van één van de 315 vakantievilla's zijn wellicht nog wel te bewegen om in hun elektrische auto naar het luxe vakantiepark te komen. Maar wanneer je ook naar de huurders, bezoekers en dagrecreanten kijkt, wordt dat al veel lastiger, verwacht wethouder Jacqueline van Burg. ,,Uiteindelijk blijft er dan maar een hele kleine doelgroep over.”
 2. Filmmaakster Digna Sinke raakt in haar presentatie aan de universele aard van mensen
  PREMIUM
  Recensie

  Filmmaak­ster Digna Sinke raakt in haar presenta­tie aan de universele aard van mensen

  BURGH-HAAMSTEDE - Orde en chaos, grenzen. Het thema van de tentoonstellingsreeks in de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. Digna Sinke (Zonnemaire, 1949) is filmmaakster, maar overschrijdt de grenzen van haar metier door ook andere elementen toe te voegen. Naast een mooie, ingetogen filmische beschouwing presenteert zij ook tafels met foto’s en objecten en maakte zij twee schilderijen.