Volledig scherm
De twee papiercontainers op het parkeerterrein aan de Leliëndaleweg in Burgh. © PZC

Papiercontainers in Burgh verdwijnen vanwege misbruik

BURGH - Flessen, afgedankte kleding, jerrycans met frituurolie. Muziekvereniging Witte van Haemstede vindt meer en meer restafval in haar oudpapiercontainers in Burgh en Haamstede. Twee ervan worden daarom weggehaald, de andere twee blijven alleen onder toezicht open.

Sylvia Mol-de Dreu, secretaris van de vereniging, baalt dat het zo moet. Maar een andere oplossing ziet Witte van Haemstede niet, legt ze uit. ,,Dit is al een hele tijd aan de gang. Mensen gebruiken de oudpapiercontainer helaas als container voor restafval."

Het inzamelen van oud papier is een belangrijke bron van inkomsten voor de Koninklijke Muziekvereniging. Een handvol vrijwilligers houdt zich daar - vooral in de avonden - mee bezig. ,,Maar de containers zijn de hele dag open en dan is er geen toezicht. Als je dan elke keer dit soort taferelen tegenkomt gaat dat tegenstaan."

De twee papiercontainers op het parkeerterrein aan de Leliëndaleweg verdwijnen daarom met ingang van komende maandag. ,,De opening van die containers is naar achteren gericht. Dat kan ook niet anders, omdat de vrachtwagen de containers niet anders kan neerzetten. We hebben het idee dat dat het dumpen in de hand werkt", zegt Mol-De Dreu.

De twee papiercontainers in Haamstede gaan  - onder toezicht - alleen open op de tweede en vierde zaterdag van de maand, van 9.00-14.00 uur. De containers blijven wel op dezelfde plek staan, op parkeerterrein Kriekenmeet. ,,Het is de bedoeling dat er steeds twee vrijwilligers van de vereniging zijn", zegt Mol-De Dreu. ,,Zo voorkom je dat het gelijk een chaos wordt en dat er dingen in terecht komen die er niet in horen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement