Volledig scherm
archieffoto © ThinkStock

Paardenpension bij Kop van Schouwen mag 12 paarden houden

DEN HAAG - Kees Uitterhoeve uit Burgh-Haamstede mag een paardenpension met maximaal twaalf paarden houden naast natuurgebied Kop van Schouwen. Dat heeft de Raad van State vandaag definitief vastgesteld.

Uitterhoeve had bezwaar gemaakt tegen de grens van zeven paarden die de gemeente Schouwen-Duiveland had gesteld voor zijn pension. De Raad van State gaf hem eerder dit jaar gelijk en dwong de gemeenteraad het bestemmingsplan Herziening Kop van Schouwen aan te passen. Dat is in mei van dit jaar gebeurd. Aangezien Uitterhoeve daartegen geen bezwaar meer indiende, besloot de Raad van State vandaag dat de kwestie gesloten is. Wel moet de gemeente nog een kleine 300 euro aan Uitterhoeve betalen voor de kosten die hij heeft gemaakt voor de juridische procedure.

  1. Schouwen en Veere in 107 kilometer lange ‘Best of Nature’ fietsroute

    Schouwen en Veere in 107 kilometer lange ‘Best of Nature’ fietsroute

    BURGH-HAAMSTEDE - De ‘Best of Nature Fietsroute’ loopt van Westvoorne via Goeree en Schouwen naar Veere en is 107 kilometer lang. De exacte route staat omschreven in een apart boekje dat vanaf vandaag gratis verkrijgbaar is en werd gezamenlijk ontwikkeld door de vier kustgemeenten. Per gemeente worden de hoogtepunten onderweg uitgelicht. Het initiatief komt voort uit de internationale toerismebeurs in Berlijn. Daar werden beide Hollandse en de twee Zeeuwse kustgemeenten uitgeroepen tot ‘wereldwijd de beste duurzame natuurbestemming'.