Volledig scherm

Paar magere jaren op komst voor Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Geen onderzoek naar nieuwbouw voor poppodium Brogum. Geen ontwikkeling van de Schelphoek. Maar wel een aanlegsteiger bij het Watersnoodmuseum en ook nieuwbouw voor de Pontes Pieter Zeeman. "Voor het eerst in jaren moeten we keuzes maken", zegt wethouder Wout van den Berg van Financiën.

De gemeente zit twee jaar krap bij kas. Het Rijk is de schuldige. Dat kort kleine gemeenten en bezuinigt op jeugdzorg. Alles bij elkaar voor 2,5 miljoen op Schouwen. De gemeente heeft daardoor een flinke greep in de spaarpot moeten doen, waardoor het weerstandsvermogen is aangetast. Bezuinigd op het ambtenarenapparaat wordt er (bijna) niet meer en er komt ook geen lastenverzwaring voor de inwoners.

Maar er gloort licht aan het eind van de tunnel, want vanaf 2020 krijgt Schouwen weer meer (1,7 miljoen) uit het gemeentefonds. Voor komend jaar en voor 2018 zijn er nog negatieve saldi (9,5 ton en 55 mille) waarvoor de algemene reserve wordt aangesproken. In 2019 houdt de gemeente zes ton over en in 2020, als alles goed gaat, zelfs een miljoen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement