Volledig scherm
De Albert Heijn in Burgh-Haamstede © Esme Soesman

Overlast vrachtwagens aangepakt met uitbreiding Burghse Albert Heijn

BURGH-HAAMSTEDE - Het winkeloppervlakte van Albert Heijn aan de rand van Burgh wordt met dertig procent uitgebreid. Ook op de parkeerplaats krijgen klanten meer ruimte.

Rond half april kunnen daar 108 (nu 77) auto's een plekje vinden, is de planning.

Voor die extra parkeerruimte zijn de twee oude huizen op het terrein naast de winkel aangekocht. De woningen worden gesloopt.

Het paardenweitje aan de andere kant van het parkeerterrein blijft buiten de plannen. De wei is recent omgeploegd en ingezaaid met een oud korenras. Van de oogst wordt straks in de aangrenzende pannekoekmolen weer iets bijzonders gebakken. Daarmee zijn aanvankelijke bezwaren van omwonenden gelijk van tafel, vertelt dorpsraadvoorzitter Chantal Cloodt. "Het paardenweitje valt niet alleen buiten de plannen, er staan ook al geen paarden meer in." De inwoners zijn vorige week uitgebreid geïnformeerd over de opzet voor de nieuwe Albert Heijn. Volgens Cloodt overheerst de tevredenheid.

De verbouwing is hard nodig, zegt winkeleigenaar Roberto van Veldhuizen. Het filiaal van de grootgrutter krijgt al jaren meer klanten over de vloer dan het eigenlijk aan kan. "Dat betekent dat het vaak gewoon té druk is en de klanten dus minder plezierig kunnen winkelen." Bijkomend probleem voor dat succes is dat de voorraad van de supermarkt nu tijdens hoogtijdagen tussendoor moet worden aangevuld. Die bevoorrading door vrachtwagens veroorzaakt overlast en is een bron van irritatie in Burgh-Haamstede. In een grotere winkel komt automatisch ook meer voorraad in de schappen te staan, waardoor nieuwe aanvoer beperkt kan blijven tot begin en eind van de dag, verwacht Van Veldhuizen. In het pand zijn ook drogisterij Etos en slijterij Gall&Gall ondergebracht.

De supermarkteigenaar hoopt in de tweede week van januari te kunnen beginnen met ruwbouw aan de achterkant van het pand. De vergunningsprocedure bij de gemeente loopt inmiddels. Half april wil Van Veldhuizen de nieuwe winkel in gebruik nemen. Tien dagen voor die opening gaat Albert Heijn dicht. "Alles wordt binnen volledig gestript, dus we moeten wel. Even heel vervelend voor onze klanten, maar ze krijgen er iets heel moois voor terug."

Volledig scherm
© Albert Heijn