Volledig scherm
© Thinkstock

Overal vandaan, maar één ding gemeen: nieuwe inwoners van Schouwen

ZIERIKZEE - Ze komen van heinde en verre maar hebben één ding gemeen. Ze hebben zich allemaal ergens in de afgelopen twaalf maanden op Schouwen-Duiveland gevestigd. Maandagavond werden deze ‘nieuwe inwoners’ warm onthaald in het gemeentehuis in Zierikzee.

Dat is een traditie die de gemeente Schouwen-Duiveland al jaren in ere houdt. ,,Omdat we merken dat mensen het heel erg waarderen en omdat het college van burgemeester en wethouders het heel belangrijk vindt om nieuwe inwoners te verwelkomen en met hen in gesprek te gaan’’, zegt Nannie Dorst van de gemeente Schouwen-Duiveland. En gesproken werd er, over en weer. Over onder meer geluidsoverlast en verkeersonveiligheid. Maar ook over de aangename dingen die op Schouwen-Duiveland zijn te beleven.

Daarvan was een fractie terug te vinden in de hal van het gemeentehuis, waar een bonte stoet van organisaties zich presenteerde. Onder meer dorpsraden, welzijnsorganisatie SMWO, Stad en Lande, musea en Radio Schouwen-Duiveland waren van de partij. Zo'n 140 nieuwe inwoners kwamen op het festijn af. Afkomstig uit heel Nederland -met de nadruk op Zuid-Holland-, maar ook uit landen als China, Schotland, Frankrijk en Thailand. ,,Wie durft dan nog te zeggen dat Schouwen-Duiveland niet mooi is?'', aldus burgemeester Gerard Rabelink.

In de PZC van dinsdag: vier nieuwe inwoners aan het woord

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement