Volledig scherm
Bezoek Tsjechische onderwijsdelegatie aan Radarschool Onder de Wieken. © Dir. Radarschool Onder de Wieken

Over pantoffels praten met Tsjechen in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Praten over pantoffels en onderwijs. En dat allemaal in het Engels. Leerlingen van Radarschool Onder de Wieken uit Burgh-Haamstede deden dat maandag met verve. Mét een delegatie van twaalf onderwijsmensen uit Tsjechië.

Die delegatie bezoekt deze week een aantal scholen en onderwijsadviesbureau RPCZ. Voor de leerlingen van Onder de Wieken dé kans eens in het Engels te babbelen; al jaren wordt op deze school vanaf groep 1 Engelse les gegeven. ,,Wat een lef als je in groep 1 al 'What is your favourite colour' durft te vragen'', vindt directeur Cindy te Ronde. ,,En wat mooi om te zien en te horen dat leerlingen in groep 7/8 eigenlijk geen vertaling van de antwoorden in het Nederlands nodig hebben, maar dat ze begrijpen wat er wordt gezegd en hier zelfs weer op kunnen doorvragen.''

Dat de leerlingen op Tsjechische basisscholen geen schoenen aan hebben in de klas, maar pantoffels of slippers maakte indruk op de leerlingen in Burgh-Haamstede. Dat is om de kinderen zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen op school. Een uitgangspunt dat volgens Te Ronde ook goed past bij Onder de Wieken.

Volledig scherm
© Dir. Radarschool Onder de Wieken
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.