Over de catwalk in de kerk

NOORDGOUWE - Zwierende capes, korte jackjes en doorzichtige materialen. Met een levende modetentoonstelling in de kerk van Noordgouwe laat Vera de Jong van atelier Nummer 11 zien wat ze op creatief vlak in huis heeft.

Acht modellen die in totaal in vierenzestig verschillende outfits door de kerk in Noordgouwe zwieren. Vera de Jong van atelier Nummer 11 in Noordgouwe liet zaterdag met een modeshow zien welke kwaliteiten ze in huis heeft.

Ommezwaai

"Een levende modetentoonstelling waarin de kledingcreaties van Vera, muziek en deze indrukwekkende omgeving spannend samenkomen", introduceerde zwager Fulco Fritz De Jong voorafgaand aan de show. De Jong lanceerde creaties onder twee eigen labels. In beide gevallen gaat het om kledingstukken die volledig gemaakt zijn van tweedehandsmaterialen. Onder het label Vera de Jong presenteert ze volledig eigen ontwerpen en het label 'Eigen draai Ommezwaai' staat voor bestaande ontwerpen waar ze -door toevoeging van onder meer kragen- een eigen twist aan geeft. Met beide labels geeft De Jong de boodschap af zuinig om te gaan met het milieu. Kenmerkend voor haar werk is verder het veelvuldig gebruik van doorzichtige materialen. Eigen draai Ommezwaai staat ook voor De Jong zelf. Afkomstig uit de danswereld stapte ze jaren geleden de levensmiddelenbranche binnen en begon een dorpssuper in Noordgouwe. Toen die winkel een paar jaar geleden sloot wist De Jong haar toko gaandeweg in een atelier te transformeren. Nu verkoopt ze daar eigen werk. Naast kleding zijn er ook allerhande zelfgemaakte objecten te koop: van modeaccessoires tot licht- en wandobjecten. Voor de show valt ze op haar ervaring als dansdocente terug.