Sportpark 't Eultje in Ouwerkerk ligt er verlaten bij. De kantine is al jaren leeg, maar er zijn plannen in de maak om die plek weer te laten bruisen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportpark 't Eultje in Ouwerkerk ligt er verlaten bij. De kantine is al jaren leeg, maar er zijn plannen in de maak om die plek weer te laten bruisen. © Marieke Mandemaker

Ouwerkerk wil het eerste energieneutrale dorp van Schouwen-Duiveland worden

De aanpak van het desolate voetbalveld in Ouwerkerk is het startpunt voor grotere plannen. De ambitie leeft om het eerste energieneutrale dorp van Schouwen-Duiveland te worden.

 1. De trompetkalkkokerworm maakt watersporters het leven zuur en het diertje lijkt Zeeland steeds leuker te vinden
  PREMIUM

  De trompet­kalk­ko­ker­worm maakt waterspor­ters het leven zuur en het diertje lijkt Zeeland steeds leuker te vinden

  Het is een ‘prachtig beestje’, maar níet als-ie in de buurt van havens komt. De trompetkalkkokerworm rukt op. Bij watersportvereniging Herkingen, aan de noordkant van de Grevelingen, hebben ze al jaren last van de worm die complete riffen van kalkbuisjes maakt. Maar het diertje laat zich op steeds meer plaatsen zien. Oók in de Oosterschelde. De club uit Herkingen onderzoekt hoe wijd verspreid het probleem is. En hoopt op hulp van de overheid.
 2. Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolgenootjes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”
  PREMIUM

  Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolge­noot­jes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”

  Ze kunnen bijna niet wachten tot ze weer terug zijn op school. Met dozen vol kakelverse boeken. De leerlingen van Radarschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede renden afgelopen zomer eigenhandig stápels boeken bij elkaar. Dinsdag haalde een clubje kinderen het leesvoer op bij Boekhandel de Vries in Zierikzee. Noem iets en het zit erbij: van zoekboeken tot razend populaire grafische novelles als Dog Man.