De oudste strandplevier van Nederland is 16 jaar oud en broedt nu aan de Oosterscheldekust. Op de witte ring aan zijn linkerpoot is zijn code af te lezen. Daarmee kan de vogel van een afstand worden geïdentificeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De oudste strandplevier van Nederland is 16 jaar oud en broedt nu aan de Oosterscheldekust. Op de witte ring aan zijn linkerpoot is zijn code af te lezen. Daarmee kan de vogel van een afstand worden geïdentificeerd. © Maarten Sluijter/Deltamilieu Projecten

Oudste strandplevier van Nederland nestelt zich - net als veel mensen - graag in Zeeland

ZIERIKZEE - Hij staat op de rode lijst van broedvogels in Nederland en daarom is zijn broedplek geheim. Maar een feestje is het wel voor vogelonderzoekers: deze week is de oudste strandplevier van Nederland gespot aan de Oosterscheldekust van Schouwen-Duiveland. De vogel met de inscripties IV op zijn witte kleurring is 16 jaar geleden als pul, jonge vogel, geringd op de Slikken van Flakkee.

 1. Zorgwoningen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’
  PREMIUM

  Zorgwonin­gen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’

  ELLEMEET - De cliënten van de Nireas Groep zijn mensen zoals jij en ik, beweert Erwin van Eck van de zorgorganisatie. Inwoners van Ellemeet denken daar anders over. Zij ervaren overlast van de opvang voor autisten. Hun klachten vallen mee, is het oordeel van de bezwarencommissie van de gemeente Schouwen-Duiveland, en daarom mogen cliënten van Nireas gewoon in het dorp blijven wonen van de burgemeester en de wethouders.
 2. Hypermodern wonen in Zierikzee; ‘De hele uitstraling van de wijk Malta gaat er zo enorm op vooruit’
  PREMIUM

  Hypermo­dern wonen in Zierikzee; ‘De hele uitstra­ling van de wijk Malta gaat er zo enorm op vooruit’

  ZIERIKZEE - Vier jaar heeft het terrein van het voormalige multifunctioneel centrum in de Zierikzeese wijk Malta braak gelegen, wanneer Zeeuwland daar in 2022 begint met de bouw van twee hypermoderne gebouwen met in totaal 43 appartementen. Tussen fris witte gevels opgetrokken, voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. ,,De hele uitstraling van de wijk gaat er zo enorm op vooruit, in vergelijking met het verouderde MFC.”