De restauratie van het vier eeuwen oude Blauwe Bolwerk in Zierikzee is klaar. De vestingmuur straalt weer robuustheid uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De restauratie van het vier eeuwen oude Blauwe Bolwerk in Zierikzee is klaar. De vestingmuur straalt weer robuustheid uit. © Marcel Modde

Oude vestingmuur van Zierikzee kan er weer tweehonderd jaar tegenaan

ZIERIKZEE - Vanaf een afstandje oogt het gerestaureerde Blauwe Bolwerk in Zierikzee al redelijk imposant. Maar pas zodra je aan de voet van de vestingmuur staat, bekruipt je gelijk het gevoel wat menig Spaanse troepen bij het naderen van de stad moet hebben bekropen: een onneembare massa! ,,Een paar picknicktafeltjes zouden hier nog wel leuk zijn", zinspeelt restauratiespecialist Marcel van Rooijen op een nieuwe toeristische attractie.

  1. Teslapark Brouwerseiland is volgens de gemeente nu nog een utopie
    PREMIUM

    Teslapark Brouwersei­land is volgens de gemeente nu nog een utopie

    ZIERIKZEE - Een vrijwel emissieloos Brouwerseiland is voorlopig een utopie. De kopers van één van de 315 vakantievilla's zijn wellicht nog wel te bewegen om in hun elektrische auto naar het luxe vakantiepark te komen. Maar wanneer je ook naar de huurders, bezoekers en dagrecreanten kijkt, wordt dat al veel lastiger, verwacht wethouder Jacqueline van Burg. ,,Uiteindelijk blijft er dan maar een hele kleine doelgroep over.”