Volledig scherm
Ellie Provoost van de ondernemersvereniging en burgemeester Gerard Rabelink. © Chantal Cloodt

Opzoomeren in Burgh-Haamstede weer begonnen

BURGH-HAAMSTEDE - Poetsen en sjouwen, zaaien en planten. Het is opzoomertijd in Burgh-Haamstede en dat is goed te zien.

Als je de gepoetste paaltjes langs de Noordstraat ziet. Dat is een wereld van verschil met de nog niet schoongemaakte paaltjes aan de Ring. ,,Het is gelijk enorm opgeknapt'', constateert Chantal Cloodt van de dorpsraad. ,,Ik ben hier zó blij mee. Er zijn zoveel dingen gedaan vanuit de goedheid van mensen. Dat is erg mooi om te zien.''  

Dik twintig mensen staken woensdag de handen uit de mouwen om Burgh-Haamstede schoner en aantrekkelijker te maken. Op initiatief van dorpsraad en ondernemersvereniging. Ellie Provoost van de ondernemersvereniging stelde er een heel plan voor op. Ook het uitvoeringsbedrijf van de gemeente schoof aan. Daarnaast staken burgemeester Gerard Rabelink en wethouder Wout van den Berg de handen hoogstpersoonlijk uit de mouwen. 

Fleuriger

Het Gat van Goudzwaard is nu ingezaaid, de lelijke ijzeren hekwerken zijn door een gewoon hek vervangen, borden en palen zijn met een hogedrukreiniger mooier gemaakt en bij de bankjes bij de slotmuur is gesnoeid en zijn houtsnippers gestrooid. 

Met het opzoomeren is ook het startsein gegeven voor het fleuriger maken van het dorp. De stichting Burghse Dag probeert onder inwoners en ondernemers jute bloemenzakken met hanggeraniums te slijten. Zodat ook na het uitbloeien van de narcissen het dorp er kleurig bijligt. De bloemzakken kunnen worden geadopteerd voor tien euro per stuk en het streven is er een stuk of tweehonderd over het dorp te verspreiden.  

Volledig scherm
Het Gat van Goudzwaard is nu ingezaaid en de lelijke ijzeren hekwerken zijn door een gewoon hek vervangen. © Chantal Cloodt