Adri Moelijker, Erna van der Spek en Riet Remeeus (vlnr) bij het bankje bij De Tol aan de Donkereweg in Schuddebeurs: één van de locaties waar een bordje met QR-code hangt.
Volledig scherm
PREMIUM
Adri Moelijker, Erna van der Spek en Riet Remeeus (vlnr) bij het bankje bij De Tol aan de Donkereweg in Schuddebeurs: één van de locaties waar een bordje met QR-code hangt. © Sandra Schimmelpennink

Op pad via de oude strafbedevaartroute naar Dreischor, maar dan wel op een eigentijdse manier

DREISCHOR - De Zierikzeese Lievine liep er ooit voor straf, omdat ze een stadsgenote de huid vol gescholden had. Maar ook uit ‘oprechte vroomheid’ werd de weg tussen Zierikzee en Dreischor regelmatig bewandeld. Vanaf nu kan dat op een hypermoderne manier; via een QR-code en je mobiel.

  1. Kapper gezocht voor één van de kleinste kapsalons van Nederland
    PREMIUM

    Kapper gezocht voor één van de kleinste kapsalons van Nederland

    Het zal een van de kleinste kapsalons van Nederland zijn: de ruimte van krap 9 vierkante meter in Eet- en Knipcafé de Barbier in Ouwerkerk. Dé plek waar je je knip- of scheerbeurt kunt combineren met een lekker drankje of een goede maaltijd. Het is een gouden formule, weet restauranteigenaar Martijn Boonman (45). Nu kapster (en bedenkster) Cora Neele met het knippen is gestopt, zoekt hij een opvolger voor de kapsalon.