Slakken in de tuin. Shutterstock
Volledig scherm
Slakken in de tuin. Shutterstock © Shutterstock

Op jacht naar beestjes tijdens Bodemdierendag

ZIERIKZEE - Tot en met volgende week zijn het Bodemdierendagen. Speciaal voor die gelegenheid kun je vrijdag 4 oktober op bodemsafari bij Stadsboerderij de Punt in Zierikzee.

0 reacties

 1. Het Odensehuis is een warme deken, al weet nog niet iedereen het te vinden
  PREMIUM

  Het Odensehuis is een warme deken, al weet nog niet iedereen het te vinden

  Op de allereerste dag dat het Odensehuis in Zierikzee geopend was, was coördinator Pauline Klerkx stiknerveus. Zou er wel iemand die drempel over durven stappen? Nu, vijf jaar later, weet ze dat haar angst ongegrond is. Tientallen mensen met beginnende dementie of geheugenklachten, en hun naasten, liepen de ontmoetingsplek aan de Grevelingenstraat al binnen. Ina de Boer (82) was de eerste bezoeker. Ze loopt er nu als vrijwilliger rond.
 2. Juf Sas ging als een razende Roeland op social media en legt aan vrijwilligers uit hoe
  PREMIUM

  Juf Sas ging als een razende Roeland op social media en legt aan vrijwilli­gers uit hoe

  Ze is een fenomeen op social media. Weet mensen aan het haken te krijgen of te inspireren om eigenhandig kleurrijke truien en kerstballen te fabriceren. Saskia den Otter, beter bekend als Juf Sas, houdt er van om kennis te delen. Dat doet de mediacoach van bibliotheek Oosterschelde dinsdag 11 oktober ook met vrijwilligersclubs op Schouwen-Duiveland. Die kunnen veel baat hebben bij een slim gebruik van Instagram, Facebook of TikTok.