Volledig scherm
De twee Bruse scholen de Meerpaal en Op Dreef moesten tegen elkaar in de halve finale. © Esme Soesman

Op Dreef en Binnen de Veste kampioen schoolvoetbal

ZIERIKZEE - Het jongens-zevental van Op Dreef uit Bruinisse is woensdag winnaar geworden bij het schoolvoetbaltoernooi van Schouwen-Duiveland. Bij de elftallen was Binnen de Veste uit Zierikzee de grote winnaar.

Tweede bij de jongens elftallen werd de Kirreweie uit Burgh-Haamstede en derde de Theo Thijssenschool uit Zierikzee. Bij de zeventallen werden de halve finales gespeeld door Op Dreef en de Meerpaal uit Bruinisse en door de Zonnewijzer uit Zonnemaire en Onder de Wieken uit Burgh-Haamstede. Onder de Wieken en De Meerpaal gingen met de tweede en derde prijs naar huis.

Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi is nog niet ten einde. Woensdag 11 april is het de beurt aan de meiden van de Schouwen-Duivelandse scholen. Zij treden in zeventallen op sportpark Den Hogen Blok aan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.