Volledig scherm
Op de hobbymarkt vind je vooral veel kwaliteit. In vele soorten en maten. Van beelden tot sieraden tot woonaccessoires tot kleding © Dirk-Jan Gjeltema

Op de hobbymarkt in Scharendijke vind je kwaliteit

SCHARENDIJKE - Wat het leuke is aan een hobbymarkt? ,,Kwaliteit", zegt Bram van de Panne uit Looperskapelle stellig. ,,Mensen weten eigenlijk niet wat er te koop is. Duitsers snappen dat beter. Een hobbymarkt staat voor hen gelijk aan perfectie en kwaliteit.” 

Neem de houten spullen die Van de Panne zelf maakt. Flessenhouders, een houten stuurtje waarin borrelglaasjes perfect passen en nestkastjes met verschillende afbeeldingen. Originele cadeaus en dan tot in de finesses afgewerkt. ,,Zo’n vogelhuisje is ook te koop in een bouwmarkt, maar dan zit er geen bodem in die je er af kunt halen zodat je 'm schoon kunt maken.” En dat soort nestkastjes heeft ook geen eersteklas dakbedekking die elke druppel buiten houdt. ,,Je bent als je dit soort dingen zelf maakt altijd op zoek naar beter.” 

Samen met Nel Stout uit Nieuwerkerk organiseerde hij zaterdag een hobbymarkt in De Putmeet in Scharendijke. een voorproefje van de véél grotere kerstmarkt die de twee in december in De Putmeet op poten zetten. ,,Dan pakken we er ook de gymzaal helemaal bij.”